E-sigaretter for nybegynnere

E-sigaretter kan virke komplisert og forvirrende for nybegynnere. Denne guiden vil forklare hvordan e-sigaretten fungerer og hva du trenger for å komme i gang med e-sigaretter eller "damping" som det ofte blir kalt. 

Bilde av e-sigarett eksempel

E-sigaretter er heldigvis ikke komplisert, men det byr på veldig mange muligheter sammenlignet med vanlige sigaretter og det kan derfor være vanskelig å vite hvor man skal begynne. For å komme i gang, trenger du bare 3 ting: Ett batteri, en fordamper/tank og en flaske med e-væske. 

e-sigarett

"Fordamperen" eller "tanken" som den også blir kalt, er den delen av e-sigaretten som gjør om væsken til damp. Tanken må fylles opp med e-væske og den skrus deretter fast til batteriet. E-sigaretten er allerede nå klar til bruk. Noe særlig mer komplisert enn det er det ikke å komme i gang med e-sigaretter.

Men hvorfor finnes det så mange ulike e-sigaretter å velge mellom, hva er forskjellen på disse og hvilken e-væske bør jeg kjøpe?

 

1. Komplette sett

E-sigarett sett er det enkleste å begynne med, her får du alt du trenger for å komme i gang, alt du trenger å kjøpe i tillegg er e-juice / e-sigarett væske. 

Vi har et stort utvalg av e-sigarett sett, alt fra små lommevenlige sett til sett med mye batterikapasitet og som gir store skyer.

Kan vi anbefale et startsett?

Ja, det kan vi. Mange velger et veldig enkelt sett uten justeringsmuligheter i starten, sånn som f.eks. Joyetech eGo AIO. Her får du alt du trenger for å komme i gang med damping unntatt evæske. Vi anbefaler også vår egen sammensatte pakke som er litt mer avansert, men også veldig godt egnet for nybegynnere. 

komplette E-sigarett sett

 

2. Batteri og Mods

Batteriet / Mods er den delen av e-sigaretten som gir strøm til fordamperen og uten et batteri blir det derfor ingen damp. Batterier leveres i alle mulige fasonger, farger og størrelser. Kapasiteten på batteriene oppgis i mAh (milliamperé). Dess høyere dette tallet er, dess lenger vil batteriet vare før du trenger å lade det opp. En tommelfingerregel er at 100mAh varer i ca. en time, dvs. at et batteri på 1600mAh varer i ca. en dag, men dette kommer selvsagt an på hvor ofte utstyret brukes.

Mange av disse batteriene er justerbare, slik at du har mulighet for å justere hvor mye strøm som skal gå til fordamperen. Dette er ofte en veldig praktisk funksjon for at du skal kunne tilpasse hvor mye damp som skal produseres. Disse funksjonene går vanligvis under navnene "variabel volt" og "variabel watt". Dess høyere volt eller watt som blir brukt, dess mer varme og damp blir det i fordamperen. Ikke alle fordampere tåler like høy effekt vel og merke og hvis du bruker høyere effekt enn det tanken tåler, så kan det smake brent. 

Her finner du et utvalg av de forskjellige batteriene / modsene vi selger.

Løse e-sigarett batterier / mods

3. Fordamperen/tanken

Fordamperen er en veldig viktig del av e-sigaretten. Det er denne som produserer dampen og den gode smaken som kommer ut av munnstykket. Det finnes veldig mange ulike fordampere på markedet og folk er veldig forskjellige når det kommer til anbefalinger av tanker. Noen foretrekker en type, mens andre foretrekker en annen. Prøv gjerne litt forskjellige tanker og se hvilken du liker best. Hvis du bruker flere forskjellige smaker (f.eks. tobakk, mint og eple), så kan det være lurt å bruke en tank til hver smak for å unngå at smakene blander seg i tanken.

Her finner du en oversikt over de forskjellige tankene vi selger.

Inne i en vanlig fordamper ligger det et såkalt "fordamperhode" eller en "coil" som det også ofte kalles. Denne lille delen bør byttes ut med ca. 1-3 ukers mellomrom. Hvis det begynner å bli dårlig smak eller hvis det kommer lite damp ut av e-sigaretten, er dette et tegn på at denne bør byttes ut. Ekstra fordamperhoder kan kjøpes her.

Coil

Det er viktig at du lar tanken stå i ro i 10 minutter etter at du har fylt på væske første gangen. Dette er fordi at fordamperhodet inneholder bomull som må fuktes før den varmes opp. Hvis ikke blir bomullen tørrbrent og det vil da smake brent etterpå. Gjenta denne prosessen hver gang du bytter ut fordamperhodet.

Trykk her hvis du vil lese mer om hva som er forskjellen på de forskjellige e-sigarett tankene vi selger.

4. E-sigarett væske

E-væsken er den siste nødvendige ingrediensen for å begynne med damping. Denne helles oppi fordamperen og gjøres om til damp når du tar utstyret i bruk. E-væsken finnes i tusenvis av smaker og varianter og her er det bare å velge og vrake. De fleste som begynner med e-sigaretter er avhengige av å bruke en e-væske som inneholder nikotin. Nikotinstyrken oppgis i mg/ml og fås som regel kjøpt i styrker som 6, 12, 18 og 24mg/ml. En del butikker oppgir dette tallet i prosent i stedet for mg/ml: 0.6%, 1.2%, 1.8% og 2.4%. Det er viktig at du får dekket nikotinbehovet ditt når du begynner med damping, hvis ikke vil du fort falle tilbake på vanlige sigaretter.

Slik velger du nikotinstyrke:

0mg/ml: Dette betyr at e-væsken ikke inneholder nikotin. Nikotinfri væske kjøpes ofte av folk som har sluttet å røyke, men som er avhengig av å noe å holde på med. 

6mg/ml: Dette er vanligvis den laveste nikotinmengden du får kjøpt og passer bra for folk som røyker lite eller som har et lavt nikotinbehov (f.eks. 5 sigaretter om dagen). 6mg med nikotin gjør at du får full smak i e-væsken samtidig med at du får i deg lite nikotin.  

12mg/ml: Denne styrken er fin for deg som røyker ca. en halv 20-pakning om dagen med sigaretter som har et lavt nikotininnhold.  

18mg/ml: Veldig mange som har røyket normalt mye tidligere, synes at det er akkurat passe å dampe på 18mg. Denne styrken kan være bra for deg som røyker under en 20-pakning med lettsigaretter om dagen. 

24mg/ml: Dette er ofte den høyeste nikotinstyrken man får kjøpt og passer fint for storrøykere som røyker en 20-pakning eller mer med vanlige sigaretter.

36mg/ml: Noen produsenter tilbyr nikotininnhold helt opp til 36mg/ml. Dette er vanligvis altfor mye for de fleste, men kan være nødvendig hvis du røyker 2 pakker eller mer om dagen.

 E-sigarett væske

Kan dere anbefale et enkelt startsett for en nybegynner?

Ja, det kan vi. Mange velger et veldig enkelt sett uten justeringsmuligheter i starten, sånn som f.eks. Joyetech eGo AIO. Her får du alt du trenger for å komme i gang med damping unntatt evæske. Vi anbefaler også vår egen sammensatte pakke som er litt mer avansert, men også veldig godt egnet for nybegynnere. 

Vi selger ikke e-sigarett væske med nikotin her på nosmoke, men dette kan du kjøpe på andre nettsteder. Hvis du kan klare deg uten nikotin, kan du imidlertid kjøpe e-væsken her hos oss.

Joyetech eGo AIO alle farger

1